Hemma

och vad mer ska jag skriva....? RYGGEN VÄRKER SOM SATAN I GATAN; har så gud förbannat ont och det värker  så in i helvettet och ischias ner mot "fel" ben...brukar ha i vänster nu har jag i höger....=(
Ska bli skönt att krypa i säng nu...i morrn kommer jag Stockholm!!!

Har haft borta mina tågbiljetter...Peder hittade dom till slut.....har anmält till utställning i Skellefteå för augusti, anmälde även goda vänners hundar....härifrån blev det bara Gottfrid....för Nova ska ju iväg....säljas....MÅSTE köpa en ny hund...=) Jobbigt med valp....piss piss och piss...men bättre det än slagsmål.....nåja....äsch fan gonatt....!

Tack för en trevlig helg Sussu och Micke och Bantta så klart, blev ju inte tagit kusse foto denna gång men vi får hoppas det inte blir så länge innan nästa gång vi träffas =)


vägning/mätning Teo

Idag har vi varit till Norsjö för att väga/mäta Teo, det var 10 månaders kontroll, Teo vägde 10,645 och var 75,5 cm lång, huvudet var 45,8. Distriktan skulle kolla en grej med han och gav honom en kloss ivardera hand, sen hade hon likadant, hon slog dom mot varann och Teo skulle göra likandant, och det gjorde han efter en stund, för han var så skeptisk mot detta.
Jag passade på att väga/mäta Tova med och hon var nu 95,5 cm och vägde 15,1 kg, så stora damen har hon blivit.

Ang Tova så har hon idag haft ett arg utbrott igen, hon blev arg i bilen på väg hem från Nprsjö då jag talade om att nu skulle vi förbi på affären för att handla palt till middag, detta ville inte damen utan brann av och blev totalt super duper arg, hon skulle minsann inte och handla....men till affären for jag och hon skulle med in trots att hon innan inte ville. Väl inne så var hon snäll tack och lov.
När vi så kommer hem så duger inte det heller utan hon blir åter igen arg och skriker och gormar....jag tar in varorna och Teo och sen går vi in, jag prkade inte bry mej över hennes gapande......väl inne så hör jag hur hon skirker därute och tittar ut, hon har kastat  sin keps, och jacka på marken, även sliti av sig byxorna och försökt få av sig blöjan....jag tar in henne och ställer henne i trappen för att hon ska lugna ner sig, och skriker och gormar på rakt ut! Och jag kan lova er allihopa att det är inte lätt att vara hemme när Tova är så här, nu har det väl blivit extra mkt av någon anledning men hon har ju alltid varit betsämd, sen liten....jag ringer till Peder och talar om att jag tar inte med mig henne till PIteå im orrn för jag klarar inte av det....tänk att vara bland folk och hon börjar gapa och skrika hysteriskt, sen hade Peder även tämkt att jag ska köra upp till Lappträsk för att hämta grejor till traktorn, men jag vet inte....hur ska jag orka med att ha henne skrikande i bilen OM hon blir arg..? Det är min fundering, Peder häver ur sej med att jag kan glömma min Stockholmsresa till veckan för han ska minsann INTE vara hemma med barnen själv och om jag for så visste han minsann hur jag prioriterade.......jag har ju BARA varit hemma med dessa barn i snart 3 år, ja Teo i 10 månader så klart.. och det har inte varit en dans på rosor....Tova har skrikit och gormat och jag har fått bli arg, sen har man kånkat på Teo och så grädden på moset så har man haft ett helvette med ryggen...man har formligen kokat en gröt av smärtstillande tabletter för att klara av ryggen och på detta har man haft 2 barn...och Tova "den lätta att ha", man har städat och det ska finnas mat på bordet för att Peder ska få mat efter en jobbig hård arbetsdag, och för att han sen ska kunna fara i väg för att göra nått annat och hemma har man blivit med ungarna och då har man fått tag i tvätt för det är ju ett evigt klagande om att kallingarna är slut i garderoben....*pust*  Sen får man ju inte vara sur och trött för du är ju "bara" hemma med barnen....Ja det är tydligen såhär man ska ha det i livet....blää...man kan ju faktiskt bli lite less......
Har iaf idag försökt få tag i en barnpsykolog för att få tips och råd om hur man ska handla i en sådan här situation, men hon hade semester....
Men KVINNA som man är så gör man detta...varför??? bläää

 Bilder på Teo som jag lovat....






*ASG* visst är han söt?????

Bild på argbiggan....


Igår höll vi på med att försöka ta död på blå/grön alger som vi haft problem med i vårat akvarie, nu skulle detta medel i och vi skulle täcka akvariumet i några dagar...så här såg det ut...




Jaja, nu ska jag börja göra mig i ordning för jag ska ju på jobbet kl 15 börjar jag, går av 00....byeee....

Hudmottagningen i Umeå

Nu har Tova fått en tid på hudmottagningen, i måndags så fick vi en bekräftan att dom mottagit remiss, IDAG kommer en kallelse dit den 4 juli kl 10,00, synd tänkte jag för jag är ju i Stockholm, men Peder har ju ledigt så han får ta henne dit. Det gick väldigt fort vill jag lova, idag har även distriktan Eva ringt och Teo ska i morrn dit för 10 månaders kontroll, vad dom gör vet jag inte men vägning/mätning är det väl i vanlig ordning.
Imorrn kväll jobbar jag åxå, börjar kl 15 och slutar 00, blev iaf så att jag inte behöver jobba denna helg som det var tänkt så jag är ledig.



Idag blev jag fruktansvärt irriterad, föräldrapenningen borde ha kommit in på kontot med det har de inte gjort för mig, jag greppade telefonen och ringde, till svar får jag att jag är placerad i telefonkö och har plats 322!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag höll fan i mig falla baklänges, ja tänkte jag, jag ska stå i denna kö och fråga vars fan mina pengar är, tog mobilen och rungde syrran medans...efter ca 20 minuter så hade dom avverkat alla och det var min tur att komma fram, den så vänliga kvinnan i telefonen sade att jag hade ju ansökt om föräldrapenning den 9/6 och handläggningstiden är på 4 - 6 veckor, så räkna med det sade hon!
Helvette sade jag, nog är det märkligt att man i 9 månader ansökt om detta ungefär i samma tidpunkt och så där 1 och 2 månader i stöten för att kolla hur många dagar man ska ta ut om man klarar sig på mindre och kan spara eller om man måste ta ut fler dagar, men just nu så tar det 4-6 veckor för dom att handlägga detta ärende som fungerat så jävla fint månad ut och månad in, jag skulle tro att det är underbemannat på dessa kontor i semestertider och så får vi fattiga föräldrar vänta på våra pengar, ingen hade informerat mig från Försäkringskassan att man skulle fylla i tid över sommaren. Nä fan vad arg jag är på dom! Men är man skyldig dom så ska dom minsann ha sina pengar helst igår, och betalar man inte tillbaka så får man betala räöntor och avgifter....nä fy fan säger jag bara.
En annan grej är att om man fyllt i föräldrapenning i förväg och sen skulle få hoppa in och jobba så blir dom förbannade över att man både plockar ut dagar och jobbar så det får man inte heller göra för då kan man bli anmäld. Så hur fan ska vi göra då??????? Det är mina fråga.....*ARG* Så nu står man här med en lunta med räkningar och en Stockholmsresa till veckan....utan pengar *grr*


Nu ligger iaf båda barnen och jag ska gå ner och kolla tvättmaskinen, har tvättat 3 maskiner idag, hade tänkt med många fler men kom inte igång så fort pga att telefonen ringde massor och ja dagen bara gick.


Min rygg har inte heller varit att leka med men det löns inte klaga heller för det är då ingen som lyssnar och inte blir man heller hjälpt av det. Ska ringa smärt igen och höra med dom hur det blir nu framöver, blir det en operation eller? Måste även ringa min läkare för andra bättre piller.....


Annars så har här inget hänt, tog en bild på Teo då han suger in både under och överläppen men har inte kört in dom korten på datorn än, ska göra det för han var så häftig.....men det blir senare......
nu tvätten...tjao!

syntest

Idag har Jenny varit på syntest, återigen har hon fått sämre syn på båda ögona plus att hon nu åxå har brytningsfel =( Nya glasögon blev det till att investera.
Sen var vi och handlade en nässug åt Teo för han är ju så förkyld hela tiden...hundarna åt ju upp den förra.
Vi lyxade till oss och åt på MAX; gott som den var det.
Sen handlade vi blöjor och for hem....jag är så trött så trött att jag fattar inte, hade sagt att jag skulle i sång tidigt ikväll och än ligger jag ju inte så det är bara för mig nu att pallra mig upp så man orkar med morgondagen och barnen, för Tova är ONEKLIGEN ingen lek!!! Hon har varit på ett så uselt humör att jag vet inte, har aldirg varit med om manen på arg unge! Kastar saker, river ut saker slåss som den när hon är arg.....och folk säger bara att " hon är väl inga problem att ha, hon som är så snäll sååå"  Tack och lov så har ju Peder fått en liten inblick hur man har haft det med henne under hennes uppväxt. Han trot inte sina ögon och öron, han till och med ringde mig på jobbet för han var så frustrerad över hennes beteende att huvva, skönt vill jag säga att det inte bara är mot mig hon är så, utan även mot Peder, och sen så testar hon ju honom nu då han efter snart 3 år fått lov att vara med sina barn mer då jag börjat jobba, förr har han ju bara kommit ifrån jobbet och sen dragit och inte alls varit med dom, men tack och lov att jag fått jobb och kommer mig hemmifrån...så han får se och känna hur det kan vara.

Nu sängen...god night

Mot hösten

Nu har midsommar passerat och man kan ju som säga att vi är på väg mot hösten. Jag har ju jobbat hela midsommarhelgen fre-lördag-söndag och gått av nu på morgonen kl 10,00 fast det blev 30 minuters övertid...Jenny har varit hos sin far i helgen så Peder har varit själv med våra små, jag hade gjort dom en midsommartårta så att dom hade nått gott att slaska i sig när jag var borta och så här såg min tårta ut då.


Den var jätte god, var ju hem på lördag em och natt för att jobba vidare på söndag så då fick jag smaka den. =)
¨å här i fotbollstider så har vi ju en spelare i våran familj, en super duper gullig liten gosse, se själv, kolla in vad mkt hår våran gosse har fått!! =)




Under mitt arbetspass så har Peder jobbat med Nova, han har släppt lös Nova med Gottfrid och förr har hon ju varit på Gotte hela tiden och ska bara bita han, men nu så fungerar det alldeles utmärkt och dom leker på som hundar gör, visst, jag är lite skeptisk mot Nova men försöker att inte visa min osäkerhet mot henne och det funferar, hon och Gote leker och myser på och det är så skönt! Visst det är klart att vi lämnar dom aldirg ensamma ihop om vi far bort nån stund men när man är hemma så får dom vara tillsammans. Idag lekte Nova med Teo en stund, hon är så försiktig när hon är med honom och jag passade på att ta lite bilder så klart...










Imorrn ska Jenny på synkontroll, så det ska bli intressant och se om hennes syn förvärrats eller om den har stått still....dom gör ju en genomgående undersökning då Jenny haft lite problem med vidvinkel seendet och hon har prickar eller fläckar som far runt i ögat som hon ser, svårt att förklara men i morrn får vi svaret iaf.


På måndag åker jag och Nova till stockholm på utställning, ska bli skoj samtidigt som jag kommer att längta efter barnen så klart.


Idag har Gunnel suttit barnvakt och vi tackar henne för att hon ställt upp i ottan!!!!! TACK! =)


3:je tanden!!!!

Nu har Teos tredje tand kommit upp, inte undra på att han inte sover om nätterna, men denna tand har kommit upp nere, så nu har han 3 tänder nere och ingen uppe...*S*
Annars så har denna dag varit ganska lugn, var tvungen iväg och handla välling till barnen då jag upptäckte att det inte fanns välling mer än i deras burkar....skulle köpa fotbolls sockar till Jenny med för det är ju Pite summer games nästa helg och då ska dom ha med sig 2 par sockar...färg: BLÅ, hon har 2 par gula, 1 par röda och nu ska det investeras i blåa...

Tyskland vann fotbollen i kväll mot Portugal, jag hejjade på Purtugiserna men vad hjälpte det?? : inget!
Tova är fortfarande vaken så nu blir det till att gå ut med hundara sista svängen och sen gå i säng, imorrn jobbar jag igen, börjar kl 15,00 och slutar på lördag 15,30.

Ha en trevlig midsommar allihopa!

På begäran....

av Syrran så ville hon att jag skulle göra detta:

5 saker på min "to-do-lista" inför morgondagen:

1. laga middag.

2. köra barnen till fotbollen.

3. tvätta

4. pratat med Tovas läkare
5.fåp mig i säng TIDIGT =)

5 dåliga egenskaper:

1. lätt retlig hemma
2. Långsint

3."för snäll"

4. gillar inte laga mat
5. tala om för mina nära och kära hur mkt dom egentligen betyder för mig
5 platser där jag bott:

1. Robertsfors

2. Karlsborg

3. Haparanda

4. Bygdsiljum
5. Bastuträsk
5 jobb som jag haft:

1. butikts biträde
2. barnskötare
3. finska lärare

4. städare
5.handledare på flyktingförläggning för ensamkommande flyjtingbarn (mitt nuvarande jobb).


Idag är det kvavt som satan ute, ska köra barnen till fotbollen på ett tag här, ska först få i mat i dom, får väl se om Jenny ska spela i kväll då hon har någon form av hakning i ryggen enligt henne + att hon har lite synstörningar på vänster öga. Jag har ringt optikern idag och hon har fått en tid på tisdag morgon för synundersökning/sidoseende/tryck mätning/ koll av en till grej.
Då jag jobbar till kl 10 på måndag morgon så fanns det en tid på tisdagen som närmast. så då får vi se hur det blir och om det hänt nått med hennes syn.
Distriktsköterskan har idag ringt ang Tovas exem på fötterna och nu skulle vi göra uppehåll med kortisonsalvan som hon har för hon får så torra fötter av det, så nu får vi hoppas att hennes fötter inte blir dåliga pang bom så där.
Ja det var väl vad som hänt idag, så då får vi väl se om det blir nå mer intressant i kväll....tjao!


Då var det äntligen kväll och inte har jag fått mig i säng i tid inte *grr* är ju så trött så trött....måste bara skriva att våran Tova är lite skojjig för idag när vi skulle köra barnen till fotbollen så hade hon varit och spatserat på vägen i bara gummistövlar, Peder kom hem i samma veva och såg att hon hade dragit på sin åkmadrass(den man har på vintern) vid vägen och lämant den där så han går dit för att hämta hem den men ser även på vägen ett bekant klistermärke, och inte viket som helst utan från brevlådan våran, hon hade pillat lös klistermärket för morgon tidningen, men det skojjiga var att hon hade tagi allas klistermärken *asg* Peder undrade hur fanken vi skulle få dit klistermärkena igen som vi inte hittade någonstans, ja sade jag att det är bara skriva en lapp till tidningsbudet att han sätter upp nya. Men nu närj ag var ute med hundarna såg jag nått vitt på grusgången och blev så glad, för där låg dom 3 andra märkena, så jag skyndar mig till brevlådorna för att sätta fast dom för att sen få mig in på gården..*S*
Gick med Nova upp mot skogen där hon då i sin tur fick vittring på nått, jag ropade och ropade men inget gehör från hennes sida, jag går dit jag med för att kolla och blir vettskrämd då det flyger upp en fågel ur en buske, ser att NOva slickar på nått och jag går fram och kolla, då är det 3 astycken trast ägg som ligger där, skulle ju givetvis ha tagit dom och kastat för i morn kommer sopbilen, men i vanlig ordning så hade jag inte hjärta att göra det, så hoppas dom får vara i fred nu för hundarna. Dumt av mamma trast att bygga bo på marken och sen till råga på allt lägga ägg där...*s* nåja nu ska jag samla ihop all skräp och försöka få ut tunnan till vägen för att sen hoppa i säng, för jag är ju så trött så trött.......

Ett test!

Gjorde ett test som jag hittade på en annas blogg, och så här blev mitt resultat, faktiskt så jobbar jag ju med det som de blev =)


Din personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.

Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.


Gör detta test du med!
http://se.41q.com/


Nu blir det sängen för denna dam då jag sov så lite förra natten, har varit och jobbat så nu ska jag sovaaaa.....good night!

Mera sömn!

Ja det behöver jag, igår skulle jag ju jobba och natten innan hade inte Teo sovit så fantastiskt bra, varför det vet jag inte, men så fort han somnade så gick det inte mer än en halvtimme så satt han i sängen och grinade, trodde att det var tänder på G men verkar inte så, for iaf och jobba och slutade kl 00, var lite sliten då man sovit så dålig då, men denna natt har ta mig fan varit ÄNNU värre, 02,30 hade jag inte hunnit somna än för Teo var nu så tät i snoken att fy ändå, han vaknade med bara minters mellan rum och grinade, tog nappen i munnen och så kunde han ju inte andas---=( Och mamma är ju nu så jäkla trött, har efter detta vakna utan att överdriva men säkert 10 ggr till fram till kl 07,00 då Tova klev upp och var på ett 7 jäkla humör, någon hade låst fast grinden nere så hon tog sig inte till hennes rum för att hämta en pyjams, vad hon nu skulle med den då det lix var morgon...*s* men arg var hon. jag hörde hur hon skrek och gormade på lill vovven här nere att han skulle akta sej för hon skulle hämta en pyjamas, hur hon än gjort så fick hon iaf upp grinden och kom upp för att visa att hon hämtat en pyjamas alldeles själv, hon tog på denna och sen så lade hon sig i sängen, men då hon är så varmlivad av sig så skulle hon nu inte ha på sej denna, och nu hade hon även väckt Teo som verkade sova så gott efter att jag besprutat hans näsa med nasoferm.
Typiskt, det var ju bara kliva upp och gå ner och ge barnen välling, för nu skrek båda ungarna som stuckna grisar, mamma som är så förbjudet trött så trött bli irriterad så klart, gör vällingen och ger barnen det, sen till att städa bort i köket, för när mannen är hemma så är han hemma med barnen och inget mer! Här har det inte gjorts nått igår kväll när mamma jobbat, så det är bara för mamma att börja städa.....irriterande även det, efter jag plockat i köket så är Teo jäte lessen igen och jag märker att han gjort det stora, byter på han....och tänker att han har nog bad dag....tar tempen på han och han har ju så klart feber...=( lilla gubben då! inte undrar på att han är lite grinig av sej, verkar som att han dragit på sig en förkylning IGEN!!! =( nåja, uppi badet med han och jag har knappt badat klart honom innnan hans små ögon börjar vara på halvstång, så han somnade av nu en stund i vagen så nu ska mamma åxå lägga sej i soffan och vila en stund då jag även i kväll jobbar men bara fram till 23,00.
That´s it!
//Marre

Hemska/roliga resan då

Hade inte tänkt sitta här hela kvällen och skriva för det blir för länge....*s*
Iaf så for vi ju till Finland och Retka, stugan heter så, glada i hågen kom vi fram dit och det var så kul att träffa kusinerna Tiia och Taine och moster Mirkku =) Känslan var som att det inte alls var si så där 8-9 år sen vi träffades sist...oj så roligt, vi hade så mkt att prata om, det surrades om allt möjligt.
Nåja under kvällen tog vi oss ett par glas vin, vissa drack longdrink och kopparbergs cider, andra drack sig ett par öl och stämningen var på topp! Ända tills mot 23,30 snåret då våran jycke Nova skulle till att fräsa ifrån till en vovve som gick efter henne mot sovrummet, döm om min rädsla så fräste hon i från mot den minsta hunden som fanns att bringa på denna jord käns det som och det var lilla lilla Bonnie! Jag vänder mig om och ser att hon ligger livlös på golvet....pappa försöker ge henne första hjälpen men tyvärr så gick inte Bonnies liv attt rädda trots alla försök, hon föklarades död hos veterinären i Kajani då på natten hon passerade till det ljusa underbara livet i himlen tillsammans med min Baloo, hoppas dom finner varann däruppe!, mitt liv var totalt upp och ner! Jag storgrät hela jävla kvällen och kunde i min vildaste fantasi tro att MIN hund kunde göra nått sånt mot en annan hund, nu var ju lilla Bonnie så liten så liten och Novas käkar är så starka då hon är en terrier....så så jävla hemst vart det! Allt kändes FÖRJÄVLIGT! Jag var så fruktansvärt lessen och arg på Nova att jag hade kunnat ta henne ut i skogen och ge henne till rävarna....besvikelse mot Nova i allra högsta grad!! Detta har Nova känt av för när vi kommit hem från denna resa så har inte Nova haft glädje i livet alls, hon har legat på sin bädd och bara tomt stirrat på mig, jag har försökt locka och pocka på henne men hon har inte gett någon respons alls tillbaka, jag och Peder har spånat lite i hur vi ska göra med denna dam, det har starkt lutat mot en resa till himlen för hennes del med och vi tror att Nova känner detta på sig....OCH att vi även spånat på att vi tror Nova saknar RAlf oerhört mycket, det är känslan vi har..men man vet aldrig
Vet inte hur jag ska få denna händelse ur mig då jag fortfarande idag, och länge framöver i framtiden  komme att må så jävligt över det som hänt, tänker på min älskade syster!

Ja vad ska man skriva mer om denna resa, trevlig var det att hälsa på sina släktingar som man inte ser så ofta, kusiner på mammas sida. Tova blev för övrigt kär på denna resa i sin lillkusin Paavo, *s* dom pussades och flyttade in i en koja på gården, inte vilken koja som heslt utan i hund kojan....dom klev in i kojan och kikade ut på oss andra och dom såg så roliga och kära ut...=) gull ungar!

Har fått  sålt tvillingvagnen med, en tjej från stan kom och köpte den av oss, så nu är vi av med den iaf.
Har även jobbat litegrann och det har som vanligt varit kanon kul, det är så jäkla skoj att komma hem efter att man jobbat, sade till Peder att Teo känns så himla lätt när man bär på han efter ett arbetspass, men det är väl för att man sparat på ryggen så länge på dygnet då man inte behövt bära han. Fredagen den 13 jobbade jag mitt första dagspass, 8- 16,30, som barnvakt hade vi lejt Peders faster Gunnel! NU Gunnel är du nämd i min blogg! Tack för barnvakteriet, måste även tacka farfar då han brukar pika att jag inte skriver om han i bloggen då han sitter barnvakt, så nu gör jag 2 flugor på smällen, TACK farfar för all barnvakteri med! =)
Vi har så ont om barnvakter då mina föräldrar inte bor i närheten så jag har ibland funderat på att köpa tjänsten av ett bolag här i byn , då vet man att man har barnvakt...beror om dom har tid för dom har rätt fullt upp har jag hört =)

Var på hundutställning i Vännäs i lördags men Nova, hon fick 1,2 med CK och sen blev hon 3 bästa tik i konkurrensen. Nöjd? Jo då, det är jag väl, känns väl inte lika skoj att ställa henne då hennes framtid är väldigt oviss....
Mats och Carinas hundar tog BIR och  BIM Evert det första och Jonna det andra =) Stort grattis säger jag till dom!

 Ja nu i morrn så kommer jag att jobba em igen, även tisdag kväll....så det blir skoj, ska jobba hela midsommarhelgen med! =) många pengar blir det men det behöver jag om jag ska köpa mig en tikvalp från söder....

bilder från Retka, mina kusiner kommer först =) Taina först, och Tiia sen =) tittar man noga på bilden med Tiia så kan man urskilja Micke i bakgrunden....=)




Tiia och hennes kille Ville



Älska moster MIrja



Paavo och hans familj


Lite bilder på döttis som han kallas för numera, alltså Teo




Min kusin Taina gillar att hålla på med andras hår, Tova fick sitt flätat så här





Och på tal om HÅR!!!! Jag har velat att Peder ska klippa av sig sitt så flygiga hår men han har stenvägrat, denna torsdag när vi skulle åka så ropade han åt mig att komma upp till duschen, OJ tänkte jag, vad ska nu hända och vad vill han mig? *asg* Gick upp iaf och han ville att jag skulle raka av han håret!! VA?? sade jag, klart jag kan MEN jag vill ta bild före, mitti och efter och så här såg det då ut...*asg*






Medans vi gjorde detta så skrattade vi som tok! Men han blev så fin så min älskling!
Nu när man ser tapeterna i våran toa så kan man ju skratta ihjäl sig med, men en toa renovering kommer..

Sen en bild på min syster och sammis

Nu ett par bilder på rosor som Tiia fick ,dom luktade UNDERBART!!!!







Här en bild på Tova då hon just kommit ut ur bastun ,Tova älskar att basta....röd och grann =)



Jaja, nu ska jag försöka få mig i säng då jag i morrnkväll jobbar till 00
Så tack för denna gång och sen vill jag bara hälsa till lilla Bonnie i himlen att hon och Baloo ska ta vara på varann och ha det så mysigt, njuta av det gröna underbara livet och där alla är snälla med alla.....vila i frid lilla gumman, för moster tänker på dig varje dag!! *love*
// Marita

Snart, snart

Snart ska jag uppdatera bloggen kära vänner....=)


bortresta

Ikväll sätter vi oss i bilen för att åka i väg till syrran och hennes familj för att i morrn kliva upp i ottan och dätta oss i bilen för att åka till mor och far, för att sen åka ca 30 mil in i Finland för att fira min kusin TIIA som tagit studenten efter att ha läst hund i 4 års tid.! Väl i Finland så kommer vi att sova i stuga som dom hyrt och stället kallas för RETKA, det ska bli så himla skoj att se alla släktingar som man inte träffat på år och dag, ja det har nog hunnit springa iväg 10 år.! Så gissa om jag längtar.

Igår fick Jenny sommarlov, man fattar inte att det redan är sommar! Det är inte klokt vad tiden går och går...vi var i kyrkan först och sen på folketshus för att sälja fikat vi bakat dagen innan och kaffe/saft. Pengarna rullade in...*S* nåja massor blev det ju inte men ändå, nån liten slant blev det ju.

Så nu ska jag fortsätta med mitt, packa, har ju tvättat det sista nu på morron för igår minsann när man hade ett 7 jävla il på tvätten med både strykning och tvättning, jo jag hade hunnit sätta igån diskmaskinen med och Jenny dammsög för brinnande livet så blir det STRÖMAVBROTT, ja va faan, det är ju min otur, det var ju bara surt gå i säng och slagga då trots att man var pigg som en lärka och full i energi!!

Nåja, nu åter till arbetet, det kommer att inte bli nå bloggande på hela helgen.....återkommer till veckan....ha en trevlig nationaldag!

Bakdag

Ja, idag har varit den stora bakdagen för Jennys examen, det är nämligen så att det är 5:an som står för fika försäljningen i år så att dom får in lite pengar till skolresan. Så jag och Tova har bakat bullar, och moccarutor...första svängen moccarutor med totalt förstörda, tunn och torr, kastade bort den och tog ett annat recept från nätet och det blev kanon bra, hög och fluffig.
Sen smet Nova den arma jäveln så jag fick ju ut och jaga henne på byn mitt i baket...arg var jag kan ja lova!
När jag bär hem henne så möter jag Tova i förkläde och hilkka efter gatan, då blev jag lite full i skratt....
Detta bakande har då tagit för mig hela dagen, har i och för sej suttit i telefonen med, bla sagt upp Ralfs försäkring så man ska väl få igen en skarpkrona därifrån då....för jag har just betalat hans försäkring.
Ryggen har varit värre än vanligt idag, så nu blir det sängen för i morrn är det läkare och skolavslutning, och det ska bli så skoj så skoj....god natt!

snoret rinner.....

och halsen kliar, ja det är min dag idag, vaknade i morse, ganska utvilad för en gångs skull, MEN som Tony Irving säger, jag hade så jävla ont i halsen att det kändes som att jag hade öppna sår när man svalde....nå nä vad hemst det var! Och allt jäkla hostande var som att strö salt i såren....fan inte skoj alls....och jag som skulle till Norsjö för info om mitt nya jobb.....kl 9 skulle vi vara där....faster Carro dök upp strax baki 08,00 som vi sagt, jag tog mig en kopp the till frukost och sen var det i väg, satt och hostade på detta möte att stackars mina kollegor som måste lyssna på mitt kraxande och snörvlande i timmar, vi fick massor med info om hur det är att ta emot ensamkommande flyktingbarn, dettä är verkligen ett kanon jobb! Jag kommer att stor trivas, det är jag helt garanterad till, fast jag skulle så gärna ha velat jobba redan i nu på en gång men som sagt det går inte pga ingen barnvakt....hade sagt till Carro att jag kommer efter lunch, fick ringa och ändra och säga att jag kommer senare, kanske efter 15 *s* detta skulle ju ta hela dagen då dom andra är anställda redan och får månadslön....från och med igår....vi far och handlar lite gardiner, handdukar, köksgrejor på Berglunds i eftermiddag, klockan rusar, man hade ju kunnat var där hur länge som helt men dagen var ju slut, kom hem, Carro hade förbarmat sej över min IKEA påse med sockar och underkläder som var i ett endaste virr varr, och jag har gruvat mej för att ta i tu med denna jäkla påse och nu har hon gjort det! FAN TACK!  Frågade Carro om hon var intresserad av ett sommarjobb *asg* vi behöver en barnflicka/hushållerska....över sommaren....*s* men hon hade visst redan de....
Mat blev det idag med, klyft potatis och TEX MEX kryddade lövbiffar, gott som den...mätt blev jag med.
Fick för övrigt ett lite tråkigt tele samtal idag, tar inte upp det mer här utan återkkommer med mer fakta senare, men det var roligt du ringde!! (du vet vem) =)
Annars har här inte hänt så mkt mer, har suttit i telefonen i kväll mest, surrat med Carina om hundar och hundar och hundar...min stora passion här i livet, trots att jag är SPY less på skit, piss...skit piss...skit och åter lite piss på golven....men det går ju över tack och lov! =)
Nu ska jag dra mig mot sänghalmen för i morrn MÅSTE jag baka för skolavslutningen på onsdag, då förövrigt Tova fått en tid hos doktorn för hennes exem på händer och fötter som kliar och är besvärligt....stackars BOA.....
Nå nu upp....god natt...where ever you are..

Blockering i ryggen

Ja det fick jag i fredags, klev upp glad i hågen om att få komma mig iväg och få detta gjort och HOPPAS på att det denna gång skulle bli bättre....Peder hade klivit upp kl 06,15 för att köra mig till stan, men vad hjälpte det mig att han klev upp den tiden för jag fick väcka ungarna och fixa i ordning dom och själv hann jag inte fika frukost, så jag hällde upp en kaffekopp för att ta med mig i bilen till stan och stuvade även ner 2 bananer i min handväska, detta föll ur handväskan här inne i hallen och jag svor lite att nog är det gugd...ja ni vet....kom ut och hade låst dörren och sade till Peder att fan om jag blir så dålig i ryggen att jag måste kanske ha med mig mina kryckor till stan, så har jag nått att stödja mig på efteråt utifall att...gav Peder kaffekoppen lade handväskan bredvid bilen och gick in för att hämta kryckorna, när jag kommer ut så står inte PEder kvar på samma ställe och sitter i bilen och pekar på min handväska....! VA FAAAAAAAAN!!! jag ser att den är helt PLATT!! *morr* går fram till väskan och möts av en syn jag inte ville...bananerna är ju bara mos...och under all bananmos ska där finnas, en plånbok, en mobiltelefon...nässpray...mm....jag blir tväthet och slänger iväg kryckorna på backan och börjar försöka få ur det som var viktig, telefon och börs, hur mysigt tror ni det var? min mobil var helt bananig, det hade trängt in banan in i telefonen...tror ni den fungeradwe?? NEJ inte de...börsen var total förstörd med, plockade ur VISA kortet och kastade börsen på bron och gick in i bilen, tog min kaffe kopp och skulle avnjuta den så i första guppet så hade jag då fått kaffe på min vita t-shirt...jag var ganska less faktiskt...men småskrattadee lite sen trots att jag varsur över min telefon som bara hängde sig i all banan....
In på EXPERT och köpa sig en ny mobil blev de, blockeringen i ryggen gjorde FAAAAN så ont, hade hoppats på att nu skulle det nog bli bättre när det gjorde så ont...men inte de.....samma smärta har jag än...=( 
 

LÖRDAG: utställning i Piteå, jag och Jenny far, lite sena i vanlig ordning, får köra sportigt upp till Pite, kör inlandet, säkrast så...kommer fram, ställer Nova hon fick kanon kritik och blev 1 sen 4 i öppen klass....inget CK så där blev det stopp i konkurensen..men nöjd ändå, åker hemmåt, stannar till i skellefteå för att köpa en ny grill...och nya skor till Jenny...hem Peder sätter ihop grillen och vi premiär grillar....GOTT!! =)
Far sen en sväng till goda vänner ,tar ett par glas vin och hem i säng.....


Söndag: Teo vaknar kl 07,00, mamma trött....försöker få lilleman att sova men han vill inte, han skiter ner sig i stället..*S* då går vi ner och byter blöja, sätter honom i gåstolen, går ut med jyckarna för morronrundan i skogen bakom oss....kommer in med hundaerna och ser till min fasa...eo äter DJUNGELVRÅL!!??? HJÄÄLP tänker jag, salt i dena lilla kropp, och djungelvrål är salt....fan fan....nåja, Teo har bajsat igen?! byter blöjan och han är röd i stjärten.....=( vasst slag på bajset....går och gör  en välling och han äter den....vi lägger oss på gästsängen och vilar, mamma tänkte...hmmm sova en stund..Teo tänker..vaken jag är vaken..det ringer på SKYPE, min bror, jag talar med honom en stund, Teo grinar till, bajs IGEN! hmmm byter blöja igen och han är nu röd...smörjer in i inotyol...sätter honom i gåstolen och kutar upp för att duscha, Tova vaknar full huggning.....mamma lägger sig en stund i soffan, Tova säger....mamma jag har bajsat...ÅH tänker jag, det var då ett evigt skitande idag....tack och lov har hon inte samma som Teo....sen så leker Tova på ett tag, jag föreslår ett bad och hon nappar! =) Vi går upp och hon badar...Peder kliver upp 11,20! Han fick sovmorgon idag....Tova kliver upp ur badet och vi  går ner, efter att hon svansat på en stund så säger jag till henne att hon ka komma så vi får ta på blöjan, hon kommer springade in i lekrummet, Gottfrid är där med och vad händer??? Jo Tova snavar och faller på Gottfrid, hon som faller så att hon sätter sig på hans kors och hans ben bräsar ut, Gotte skriker som en stucken gris och jag tröstar...och försöker få honom lugn så jag kan se vad som hänt...ställer ner honom på golvet och han är LAM ibaken! Bakbenen fungerar inte ALLS och jag bryter ihop, stor grinar som ett barn..FAN FAN FAN tänker jag, jag orkar inte med mer...jag har så otur med mina hundar att fy fan .....tar vovven upp i famnen och kramar honom...hinner tänka massor at nu blir det en avlivning....går upp med han till Peder och mina tårar rinner...talar om för Peder att hunden är lam, Tova har ramlat på honom och han ber mig sätta ner Gotte på golvet, bakbenen fungerar inte nu heller och jag fortsätter att grina....Tova kämpar på och försöker få mamma glad, utalar sig till pappa att nu får vi skaffa en annan mamma för min är så lessen, hon börjar be om ursäkt för det hon gjort, och beter sig som en clown, och jag skrattar till...tar mej samman och går ner för att ringa veterinären....ställer ner Gottfrid på golvet för att känna på honom hur det känns och det blir ett knak och han börjar gå, förmodligen så har hans båda ben varit ur led...och jag bröt dom tillbaka....Tova kommer ner och ser förunderat på och utbrister! : HAN KAN GÅ MAMMA!! JA sade jag och torkar dom sista tårarna...=) Tur...känner mej helt utpumpad, detta tog all min kraft, men det var bara de att jag var tvungen iväg och sälja fika på fotbollsplan för 5:ans kommade klassresa i 6:an......

Nu sitter jag här och är totalt slut, ska gå ut med hundarna och sen i äsng, imorrn ska jag till Norsjö....vi ska träffas på kommun.....faster Carro kommer och tar barnen IGEN, hon är GULD värd! Tusen tack!

Grannen ringde idag, hon har varit på tävling med nya hästen och kammat hem 3 segrar av 4 GRATTIS JOSSAN OCH CHARMÖR till vinsterna!

Nu i säng....återkommer en annan dag, förhoppningsvis..piggare och gladare.....tjao!

RSS 2.0