Tiden går....

Oj jag hinner inte blogga ens för jag jobbar så mkt och sen är man på en massa annat tjafs..*S* men egentligen har det inte hänt så mkt mer än att jag måste sälja Eskil pga att han inte har anlag för tänder i underkäken, sen har jag haft hit en kvinna som tittat på valparna, Peder har sålt våran Ockelbo till en arbetskompis till mig, Teo har varit frisk, jag har varit på uppfödarutbildning, idag har vi varit och tittat på skoter race här i byn och här är lite blandade bilder från detta








Ja det var det, nu prkar jag inte sitta här mer utan ska gå i säng...gonatt! :-)

snoppvakt

Ja i morse skulle jag ju vara snopp vakt pga att Teo skall ju lämna urinprov till barn, jag hade varit ut med alla hundar och gjort som klart för att följa Teo för varje steg han tog med engångsmuggen för att fånga in pinkstrålen då han pinkade...ja sagt och gjort, av med blöjan och han BRUKAR kissa rätt direkt man tar av blöjaan pga att det blir så kallt om snoppen men denna dag skulle jag minsann få vänta....och jag väntade ..och jag väntade, Teo var väldigt fundersam varför mamma bevakade varje steg han tog och höll fram en mugg för minsta lilla rörelse, efter 1,5 timme var jag rätt så less på att springa omkring, så jag satte han till att leka med vatten i köket, tänkte att rinnande vatten gör nog susen...HA trodde jag ja....nä si inget kiss här inte....smått irriterad var jag för detta skulle ju in till stan idag var det ju tänkt....nåja....hoppet är det sista som man ger upp, tog gossen under armen och vi gick till toan där han fick stå på en pall och leka med vatten, tvär ringde till Peder men inget svar...väntade och väntade och höll koppen under snoppen....inget hände....jo då började min mobil att ringa, var tvungen att lägga i från koppen för att få upp telefonen, det var Peder som ringde....-Hej, hur går det för er säger han - När inget kiss än.....och vad hör jag..jo Teo kissar på golvet en STOOOOOOOR pöl.....och vad händer med mamma????? sa......an...s jäv....ar......h...vete.....ja jag formligen svor så taket flyfte kan jag lova, ja gud förbannat så arg jag blev....fick fram alla mina svordomar som jag bara kunde och skällde på Peder för att han ringt JUST då....och jag fortsatte att svära och leva fan..till slut lade Peder på telefonen....och jag fortsatte att svära...ja ni kan inte ana hur jävla förbannad jag blev!!!!
Där har jag jagat denna snopp hela morgonen för det blev dryga 2 timmar som jag sprang med koppen i högsta hugg för att finna stålen på han.....och sen så gör han det på golvet i ett obevakat ögonblick....ja ni ska veta....jag blev så slut efter att ha laddat ur så hemskt mkt med svordomar att jag bara lade mig ner på soffan sen under dagen....
Vakande av att Peder kommer hem och hundarna skäller, Teo vaknar i samma veva.....Peder hämtar ner gossen..jag fortsätter att vila och sen plingar det på dörren....vi får besök av en trevlig arbetskompis med fru, och trevlig hade vi, vi surrade på och jag berättade hela historien om kisset....och alla svordomar och ja.....oj oj vad arg jag har varit....
Nu är jag inte arg för Peder får minsann jaga snoppen  i morgon så Jenny ska vara hos tandläkaren kl 08,00 och efter detta skall jag till stan för att handla hundfoder som jag snart har slut. Och lämna in förhoppningsvis ett urinprov då på barn...så det återstår att se om vi får nått....

Feber

Teo har fortfarande feber, när skall denna kille få vara frisk i en vecka i sträck mån tro??? Nu har han haft feber i 3 dagar och den har legat på allt mellan 38-40 grader.
Idag ringde Teos läkare Tomas och jag blir så glad!!!!! Han bryr sig verkligen om Teo, ringer och hör hur han mår, detta är ju 4 gången han ringer hem och pratar med oss och det tycker jag är väldigt mycket värt! Tusen tack Tomas för ditt otroligt bra jobb! Iaf så blev det nu bestämmt att jag i morgon bitti skall låte Teo springa naken och försöka fånga hans pink då han springer omkring *asg* Tomas sade att det brukar vara rätt så roligt att man springer omkring med en mugg och vaktar...*s* sen skall detta urin till barnmottagningen så fort som möjligt så om jag får pink av Teo får jag åka med detta till stan direkt.

Idag ska jag och Tova baka bullar, degen är gjord så nu väntar vi på jäsningen, vi har förövrigt rengjort ugnen hemma för den var inte städad på super länge...det var dax kan jag lova.
jo jag ska ju få in nya bilder för Teo åt på en tuschpenna igår och såg så rolig ut runt munnen så jag var tvungen att ta kort på honom så nu ska jag hämta kameran och föra över på datorn, återkommer på en stund.

Ja men då så här kommer bilder på Teo blåa tunga och sen är det bilder på när Tova träninar utställning med Dagny..





Badhus

Igår surrade vi om att kanske fara på badhuset med barnen idag, men det blev ju som så tråkigt då Teo fick feber så vi kanske dkulle ta och flytta på detta bad besök, men Tova var ju nu så sugen så sugen...Teos morgon temp låg ju på 38,6 men på eftermiddagen så var den nere på 36,5 så jag tänkte att han kanske bara haft en febertopp så där, så vi for på badhuset hela familjen och roligt var det, vi badade och plaskade och jag passade på att simma 20 längder =)
När vi sen kommer hem och barnen är super trötta så kollar jag TEos temp igen, jo nu låg den på 38,8 igen....vad ända in i helvette är det som spökar i denna gosses kropp???? Så i morrn blir det inte dagis för herrn alls....får se om jag får dit Tova för farfar kanske lånar våran bil och lillbilen startar nog inte i denna EVIGA kyla, just nu är det -28 grader ute och det har de varit i en vekca snart.....dax att det blir mildare nu tycker jag...men nu blir det ut med hundarna en svng och sen i säng...gonatt!"

Jaha, då var det

FEBER IGEN....Igår ringde dom från dagis och sade att Teo var sjuk, dom hade tagit temp på honom och den visade 39 grader....det var bara för mig att fara hem från jobbet och hämta barnen för Peder hade inte riktigt hunnit hem och lilla bilen ville inte starta och jag hade varit lat och tagit stora bilen till jobbet så då gjorde jag en utryckning, for dit och sen hem, tog temp på Teo och han hade 39,6
Ja vad det nu ska bero på, idag så var morgontempen på 38,6 och han är inte pigg alls....så nu ska jag försöka få honom i säng en stund, snart kommer Jossan förbi och då ska vi fika och surra litegrann.....ha det gott

Härligt ute men kallt

Solen skiner och det är härligt ute, men som sagt det är lite kallt ute för att vara ute med dom små hundarna, dom fruser ju så. Peder hämtade hem Iris skoter igår så nu är han ute med Tova och kör, Teo ligger och sover så gott i sin säng, han har blivit väldigt pigg sen han började med kortisonet....det är jätte roligt att killen piggnat till men jag är inte så för med kortison till barn..men är det vad som behövs för att han ska vara pigg så får det vara så. Vi sitter nu hundvakt till Lilla Sigrid då hennes matte och husse är på utställning med mellan idag, och Sigrid är för liten för att få vara där.

Här ligger hon i sin mattes knä avsmullen, hon är så söt denna lilla bitska dam, för hon är vass vill jag lova =) som en terrier ska vara.
Nu ska jag ringa mamma på skyoe medans det är tyst i huset...byeeee......

ute dag

Idag var det rätt så kallt när vi vaknade i morse, min rygg såde helt klart bara NEJ till allt, fan vad ont jag hade, pallradem ig ner och tänkte att här hjälper inget än att pumpa i sig piller på fastande mage och hoppas att dom börjar verka fortare än illa kvickt, sagt och gjort så tog jag en avedon forte, 3 tradolan och en tradolan retard, tänkte att nu jäklar så ska jag väl snart bli människa.
Igår hade jag tänkt göra en alla hjärtansdag tårta men jag var alldeles för trött för det så efter jag lagt i säng barnen så gick jag i säng själv med, somnade bums kan jag lova. Vakande som sagt 12 timmar senare av denna ryggvärk, tänkte att idag måste jag göra tårtan för jag skulle ju få hit mina bästaste vänner från Bygdsiljum och hälsa på mitt på dagen men ryggen gav inte med sig så någon tårta blev det inte, tur jag köpt wienerbröd igår då vi var till stan så det fick bli dagen fika.
Efter dom farit härifrån så klädde jag barnen och tog med mig valparna ut för det hade blivit endast -4 grader och solen sken så härligt från himlen så underbart!
Teo skottade och Tova körde honom på sparken....




Valparna tyckte det var så skoj att vara ute men efter en bra stund stod dom alla på bron och ville in...så här söta är dom små..Galileo till vänster, Neil i mitten och lilla Dagny till höger


När vi så var ute kom farfar på besök, Peder hade farit till Gunnel för att hämta hit Iris skoter så farfar fick bråttom för att åka dit och lämna igen Gunnels bil så han hoppade i bilen och for, med sig fick han Tova som skulle följa med.
Jag och Teo blev kvar ute och efter en stund så kom Elin och Jonny förbi en tväris innnan Elin skulle och jobba, Teo lade jag i vagnen för att sova och Jenny och Emma tog dom 3 valparna vi hade hemma på koppelträning vilket hade gått bra. Så efter att Elin och Jonny farit kom så Peder och Tova hem och då blev det bråttom för vi skulle till farfar och fika, han fyller nämligen år i morgon så Carro hade gjort en tårta som vi skulle gläffsa i oss där, sagt och gjort dit for vi och satt där och surrade en stund, sen hem för att göra middag, blev så att vi bjöd hit Carro och Daniel på hemmagjord pizza. Gott som den blev det.
Sen fick Carro göra en utryckning till Holmträsk och vi andra satt kvar och surrade, sen började melodifestivalen och såg på den. Carro och Daniel for så hem efter detta och lämnade kvar deras lilla Sigrid här för i morrn ska dom till Ö-vik för att ställa Assa och Siggi är för liten ens att entra stället då man måste vara 4 månader så hon fick bli kvar här med dom andra 5 valparna så nu är det 8 hundar i huset =) *LOVE*


Ja detta var allt för deena gång...tjing tjong....


Alla hjärtans dag!





Jag önskar alla en underbar alla hjärtans dag!

Nedrans apelsiner

Ja det kan man säga, Teo har ju fått order om att inte äta apelsiner nu på 2 månader och sen skall han ju på lassa för då ska dom provocera detta på honom, ja även pencillin MEN vi hade sagt till på dagis att dom inte skulle ge han apelsin till frukt utan han får BARA äta banan och melon, jo ja...detta var vad som var sagt...dom hade ju glömt bort att han INTE skulle ha apelsin så dom hade gett han detta i 2 dagar, varav den andra dagen var ju så klart värre då vi sagt till att han inte skulle ha de men nu har det hänt IGEN...igår hade han ätit apelsin igen och personalen hade glömt bort att han inte skulle ha apelsin....*grr* farmor ringer och talar om detta dör mig på jobbet då Teo började få röda kinder och varma kinder....jag ringde idag till dagis och sade att dom VERKLIGEN MÅSTE  se över sina rutiner för detta skall inte bara hända!!!!! Jo ja sade dom på dagis och bad om ursäkt.....hon som jag talade med sade att det är ju hemskt att dom gjort bort sig 2 ggr nu med dessa apelsiner.....Jag var sen i morse så jag fick säga till Peder att han måste ta barnen på dagis,sova får han göra efteråt....Peder hade talat med personalen igen och dom bad om ursäkt....nu skulle dom verkligen se över sina rutiner ordentligt....han hade ju bara fått en halv klyfta innan en i personalen såg detta och tagit av honom den och gett han banan...MEN en halv klyfta är en halv för mkt, och detta resulterade i att han fick röda utslag på sina kinder.....=( lill gubben min......hon den stakcaren som glömt att han inte skulle ha apelsin har mått väldigt dåligt över detta och det skulle jag nog åxå göra....vi är inte ute efter att hänga ut någon så där men detta är tjänstefel så klart.....vi vill inte att våran son skall bli sjuk för att han fått i sig något han inte tål och sen vet man ju inte hur han reagerar på detta, ena gången kan det ju vara så att han "bara" får utslag och sväller i sina kinder men nästa gång då???? Man vet aldig om det börjar svälla i hans hals, och att det sväller så att han inte kan andas.....usch...vill inte ens tänka på detta...och dessutom att varken jag eller Peder var hemma igår kväll då båda jobbade eftermiddag så farmor var ju här....och tur var väl det att hon uppmärksammade att han blitt lite röd på kinderna....ja vad ska man säga....? Vi är då väldigt besviken på dagis så klart, ibland undrar man om man vågar lämna sina barn där...fast man har ju inget val....vi jobbar båda heltid och vi behöver barnomsorg.....en olycksfalls rapport har skickats till kommunen om detta tydligen från dagis....ja....så så var det med detta...idag har han varit röd om kinderna med....men han har ju varit så att när han ätit något olämpligt så håller det i sig ibland rätt så länge......så vi får hoppas att han ser bättre ut i anskitet i morrn.....

Själv har jag varit på en facklig kurs nu i 3 dagar, det har varit skoj, men lite jobbigt med då man jobbat kvällarna med...idag var det bara kusr till kl 16 och sen har jag varit hemma med barnen, Monica kom förbi med Mikkan så Tova fick leka en stund och vi satt och drack kaffe och svammlade, tidigare här så surrade vi om att det skulle vara så skönt att åka utomlands bara hon och jag och ligga på playan HELA dagar....fatta vad skönt det skulle vara...men det är väl bara att glömma...men man kan ju hoppas att man någon gång får sig iväg och få ligga så på playan någonstans...den som lever får se.....nu blir det iaf sängen för denna dam....jag skall ju jobba i morrn och slutar inte förään på fredag kl 10,00 och efter det ska jag till stan för att vaccinera mina valpar det är  12 veckors vaccinet, sen skall Dagny vaccineras mot Rabies...och Eskil skall med och visa upp sin svarta svans tipp.....ha det gott tills dess....god natt

Utmanad

Blev utmanad av satu att gå in på 6 mappen i mina bilder och välja ut 6 bilden så den bilden vart denna

Lassaretts besök IGEN

Idag har Teo varit på lassa igen, denna gång skulle dom kolla i hans öron så att öron infalmmationen börjat läka vilket den hade gjort, sen vägdes gossen, tack och lov så hade han gått upp i vikt så nu väger han 12340 g! Sen pratade vi mycket om Teos hälsa så klart, nu blev det så bestämt att Teo skall ha pulmicort morgon och kväll i ca 2 månader, sen fick han Airomir att inhalera då han blir förkyld, sen skall Teo tillbaka dit för en uppföljning och då ska dom orovokasera apelsin och spektamox som var hans pencillin mot örona för överläkaren trodde att han reagerade på det då han fick utslagen förra veckan. Så då får vi se vad som händer, johan skulle få träffa en astma specialist med för dom tror att han har förkylnings astma av värre grad då men dom är lite skeptiska mot detta för Teo har ju feber nästintill varje vecka och det brukar man tydligen inte ha om man har förkylningsastma.
Så här ser då lilleman ut då han inhalerar....gullig till tusen....



Han är så duktig, idag var dom 3 läkare som undersökte honom och alla skulle titta i hans öron och Teo bara satt där helt lugnt lutad mot mammas brös...min älskade lilla hjärtegryn! Lyssna på hans lilla hjärta skulle dom med och han satt fortfarande som ett ljus, men dom tyckte han var duktig men det är väl inte så konstigt då han hållerp å att ha gjort detta så många gånger......

Sen lite fest bilder på mig och mina bästaste vänner!






Sen har jag lite bilder på en lite annorlunda familj.....




Ja det var väl som allt för denna gång...

Satans jävla snö!!!

Fan vad irriterad jag är på denna jävla snö som faller ner från himlen varenda jävla dag....usch...jävla Sverige....uppdaterar lite senare i kväll, var bara tvungen att skriva att jag HATAR detta snöoväder! FUCK


Ja varför är jag då så irriterad..jo för jag är så less på detta snöande att fy fan, det har ju snöat i flera herrans dagar nu och man hinner inte mer än skotta på gården så ska man ut igen och skotta för jag tål inte då det är mkt snö på gården och man ska plumsa i djupsnö hela tiden, och när man då kommer in så är byxbenen dyng blöt...I HATE!!!!
Nä en enkel biljett till Hawaii det är vad jag skulle vilja ha idag faktiskt.
Igår kom Carina från Kalix till oss, det blev till att äta middag och sen pimpla lite vin, surra en massa hund ,klippa klor på valpar, limma lite hundöron mm....idag skulle vi då på terrierklubbens årsmöte i Skellefteå, Caro skulle med även hon och dit for vi, snörök så inåt helvette, halkigare väg har jag aldrig kört på...sena i vanlig ordning och så hittade vi inte ens dit, vi fick ringa till Carro och får en vägbeskrivning. Väl framme så var ju årsmötet ganska snabbt avklarat, rätt intressant faktiskt sen bar det av hemmåt i denna jävla snöstorm och halka, i varje kurva så släppte bilen och det var så irriterande.
Sen hem och hämta arbetsväskan och på jobbet och jobba och nu är jag här. Sitter just nu och har min rast.
Imorgon skall jag på en facklig kurs i Norsjö, kommer att avvika tidigare då Teo skall vara på barn kl 14,30 egentligen slutar jag kursen kl 15 men men
Nåja Teo då, han har ju blivit förkyld IGEN!! snoret rinner och han hade tydligen 38 graders feber då han gick i säng i kväll....vad ska vi göra för att få gossen frisk?????????? Vi lider med han och detta eländiga snor....och denna eviga feber....när när NÄR skall han bli frisk??????? Blää för snor.....
Näe nu ska jag surfa vidare och sen blir det en varm dusch innan det är läggdax kl 00.
Försök ha en trevligare kväll än jag.....byeeeee

Städa, tvätta, torka kiss

Det är mina lediga dagar...det är vad jag håller på med då man är ledig och egentligen bara ska ligga och njuta av livet, busa med barnen mm...men men det är inte så, igår städade jag här hemma, alla sov då jag torkade golven, jag var klar vid 00,30 ca och då gick jag i säng, idag har jag städat uppe finns ju hur mkt damm som helst...var kommer dammet ifrån??? en undran bara *s*
Har strykt bort all tvätt åxå....och tvättat ännu mera för det tar heller aldrig slut....
Teos näsa har idag börjat rinna IGEN, får väl hoppas att det inte blir nårr av det, 37,7 i temp hade han i morse då han vakande...hoppas hoppas...på måndag ska han till läkaren igen för vägning och titt i örona....
Själv ska jag nu jobba...fre-lör 15,00-15,30 (går av på lördag då) sen börjar jag om på sön kl 15,00 och slutar eg på måndag kl 10,00 men måste sluta kl 07,30 för då ska jag på kurs...tisdag är jag på kurs från 08,00 och när det slutar kl 15,00 så far jag på jobbet och jobbar till 00 onsdag är det kurs igen hela dagen och på torsdag börjar jag kl 15,00 och går av på fredag kl 10,00 så det är min vecka, jag hinner nog inte göra så mkt här hemma känns det som så det är ju bra att jag har gjort bort städningen iaf.
Nästa helg är jag ledig :-)
Nu lutar det mot en dusch, Tova är hos faster och Teo sover, fast jag tycker det låter som han är vaken, det är någon som snackar uppe...*S* Peder är på Volvo för det var dax för service på bilen.
Nåja nog snackat nu.....in i duschen efter att jag varit ner och skiftat i maskinen....ha en trevlig helg...

ÄNTLIGEN FRISK

Ja jag säger då det, äntligen är Teo lite frisk och pigg, det är väldigt skoj att se honom leka och busa utan att gnälla upp eller ha dessa utslag, han har varit på ett strålande humör och haft lite mera ork.
Teos doktor Tomas är väldigt bra, han ringer och hör hur det är med Teo och nu har Teo tid hos honom den 9 februari igen och då var det tänkt att det skulle tas prover på han igen mot citrus frukter men Tomas hade visat bilderna som jag mailade till honom på gossen så sade överläkaren att det inte går att ta prover på så små barn att det är missvisande, så i stället så skall Teo nu vara utan apelsin,päron och äpple i ett halvår, han skall bara äta banan och melon....kanske jag provar vindruva någon dag då man är ledig så man kan ge honom medicin om utifall att. Nu iaf på måndag skall han titta i Teos öron och så ska dom väga gossen för sist hade han ju gått ner så mkt i vikt och det är ju inte bra.
Alla bajsprover var det inget på, alltså ingen mask, inga cystor eller nått annat tack och lov, alla blodprover visar bra värden på allt...små man blir ju fundersam....men men hoppas att lilleman nu får vara frisk iaf.....

Själv har jag haft lite ont i magen ikväll, nu känns det väl lite bättre efter 3 akuta toabesök....så vi får hoppas det stannar där....har just druckigt en kopp the och det var gott.....
Tova är vaken än och tittar på tv, skall ta och göra henne klar för sängen och sen skall jag själv gå upp och titta på tv faktiskt, våran tv nere har börjat ge upp, den stäänger av sig själv hela tiden så det kanske blir till att investera en ny, men som sagt den som lever får se.....

RSS 2.0